Grilujeme pikantní žebírka

14. června 2011 v 16:20 | Bernardi.blog.cz |  GASTRONOMIE


Vepřová žebírka opereme a osušíme. Celé žebírka osolíme. V nádobě kterou si zvolíte podle velikosti žebírek smícháme olej spolu se sojovou omáčkou, rajčatovým protlakem, medem nebo javorovým sirupem. Pak přidáme podle chuti pepř, chilli, mletý zázvor nebo provensálské koření. Vepřová žebírka naložíme do marinády a necháme odležet. Nejlépe přes noc. Před grilováním, zabalíme žebírka do alobalu a zvolna je necháme předpéct.
Asi tak po dvou hodinách je rozbalíme a do zlatova grilujeme. Nezapomínejte pravidelně potírat žebírka marinádou. Dobře ugrilovaná vepřová žebírka a dobře vychlazená plzeň či sklenka portského vína vám určitě zpříjemní letní posezení na zahrádce. Dobrou chuť přeje Bernardi blog.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Které zvíře je nejděsivější podle tebe ?

Sklípkan 32.6% (76)
Netopýr 3.9% (9)
Had 6.4% (15)
Štír 8.2% (19)
Žralok 7.7% (18)
Grizzly 7.3% (17)
Piraňa 7.3% (17)
Potkan 6.9% (16)
Škvor 7.7% (18)
Pijavice 12% (28)

Komentáře

1 Petulka Petulka | E-mail | Web | 29. června 2012 v 10:31 | Reagovat

Tak jo makame

2 Tom Tom | 23. března 2013 v 14:35 | Reagovat

Nejlepší žebírka co jsi kdy jedl

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama